fbpx

Teglværkets tre T-er: Treffsteder, Trivsel og Trygghet

I naturen viser Turistforeningens røde T-er den riktige veien. I planleggingen av Teglværket har også vi styrt etter noen T-er, nemlig Treffsteder, Trivsel og Trygghet. Vi tror nemlig at et boligprosjekt der forholdene er lagt til rette for at folk enkelt kan treffes, både tilfeldig og planlagt, er måten man lager et trygt og trivelig sted å bo.

Treffsteder

I Teglværket kommer inkluderende treffsteder som fellesterrasser i flere etasjer, et sosialt allrom med kjøkken, et velutstyrt hobbyrom og et tiltalende uteområde med ulike aktivitetssoner.

Beliggenheten gjør det enkelt å møtes over en kopp kaffe på konditoriet på Maxi og siden rusle de 3-4 minuttene til de mektige trekronene i Sandvedparken. Turstien som går langs elva helt opp til Stokkalandsvatnet er perfekt for en morgentrim i nydelige omgivelser.

Trivsel

Trivsel handler om hvordan du har det i hverdagen. Hvordan du har det i din nye og lune bolig, der det er godt å være alene og hyggelig å invitere gamle venner og nye naboer. Samtidig handler trivsel om å gjøre noe sammen med andre, for eksempel over et prosjekt i Teglværkets hobbyrom eller ta en tur til sentrum.

Med leilighet i Teglværket får du kun et par minutters gåtur til shopping, kulturtilbud, spisesteder og folkeliv i Sandnes sentrum. Maxi kjøpesenter blir din nærmeste nabo, og her er alt du trenger av butikker og service- og helsetilbud.

Trygghet

Trygghet er å ha et sosialt nettverk, at du blir sett og at hjelpen er i nabolaget dersom behovet melder seg. Samtidig handler trygghet om at du får en god og moderne leilighet der alt virker både i dag og i morgen, at du slipper å bekymre deg for uforutsette utgifter til reparasjoner og oppussing.

Teglværkets sosiale allrom

Disse illustrasjonene er eksempler på hvordan allrommet kan møbleres. Sameiet involveres i planene for den endelige utformingen.

Nye naboer – nye venner?

Hva med å møtes til bridgekveld hver tirsdag og se fotball kl. 16 hver lørdag i allrommet? Samtlige av Teglværkets fellesløsninger skal være gode møteplasser i hverdagen slik at dine nye naboer kan bli dine nye venner. I det romslige allrommet kommer et godt utstyrt kjøkken, gode sittegrupper og en stor TV – for å nevne noe. Kanskje allrommet blir stedet der du og naboene samles og ser gullrekka på NRK en fredagskveld?

Når du får besøk av gamle venner som trenger overnatting, så kan du ønske dem velkommen til gjesterommet som sameiet disponerer. Dermed får både de og du privatliv når kvelden kommer.

Et sted for fruktbart samarbeid

Hobbyrommet kommer like ved allrommet, noe som gjør dette til et sted som kan fylles med liv og latter. I hobbyrommet blir et stort og godt bord med strømuttak selve samlingspunktet. Rommet får også vask. Sameiet kan selv bestemme hvilket formål dette rommet skal benyttes til. Illustrasjonen her er en mulig løsning.

Situasjonskart

De tre byggene i Teglværket danner en hestesko rundt det felles uteområdet, noe som skaper en lun, grønn lunge. Uteområdet åpner seg mot sør, og dette vil ytterlige forsterke mulighetene til å nyte solstråler utendørs. Dette området får flere ulike aktivitets- og oppholdssoner hvor det blir godt å være alene og sammen med de andre i Teglværket.

Situasjonskartet her viser også hvor det er regulert inn ballbaner og grøntområder som Sandnes kommune har ansvaret for å opparbeide.

Eiendomsgruppen Vest
– en erfaren og anerkjent utbygger

Eiendomsgruppen Vest holder til i St. Olavs gate i Sandnes sentrum og er svært opptatt av å bidra til en positiv utvikling av Sandnes som godt sted å bo. Det er med stor respekt for oppgaven Eiendomsgruppen Vest nå utvikler den siste ledige tomten i historiske Gravarslia til moderne leiligheter med gode treffsteder for trygghet og trivsel.

Eiendomsgruppen ble grunnlagt i 1982. Hovedvirksomheten består av kjøp og utvikling av eiendommer frem til byggestart, oppføring av boliger og overlevering til kunder. Gjennom mange års erfaring har Eiendomsgruppen en utviklet en betydelig kompetanse innen boligbygging – en kompetanse som nå kommer deg til gode.