fbpx

Passe sentralt,
passe tilbaketrukket

I Teglværket bor du sentralt i forhold til Sandnes sentrum, og samtidig passe fredelig og tilbaketrukket. Det kan være greit når du vil oppleve folkefest, konserter og verdensstjerner i langrenn og skiskyting under den årvisse Blink-festivalen, et av sommerens høydepunkter for mange sandnesgauker og små og store idrettsstjerner fra hele skiverdenen.

Det er alltid masse herlig folkeliv i sentrum under arrangementer som Nordsjørittet, Sandnesugå, Kremmerdagene og 100-ugå. I sistnevnte kan du smake deg gjennom hele byen for kun en 100-lapp pr. måltid – helt uten å tenke på oppvask. I Teglværket kan du enkelt få alt dette med deg, uten egentlig å planlegge.

Hva med en kopp kaffe på Maxi?

Å ha et akkurat passe stort kjøpesenter som nærmeste nabo, er egentlig ganske genialt. Flytter du til Teglværket vil du alltid ha kort vei til alt fra nybakt brød til friske blomster – på Maxi finner du butikker av alle slag. Her finner du også kaféer som er svært populære møtesteder og som serverer god mat. Hva med å invitere en av dine nye naboer til en prat over en kopp kaffe og noe søtt attåt?

– Velkommen til alle våre nye naboer i Teglværket!

Magnhild Egeland, senterleder ved Maxi Sandnes, håper utvalget i butikkene og muligheten for en prat med de mange hyggelige menneskene som jobber på Maxi blir et fint tilskudd i Teglværket-beboernes hverdag.

– Vi har en butikkmiks som gjør det lett å finne det man trenger. Spisestedene våre er populære, og det er kjekt at så mange treffes jevnlig for en god drøs og for å løse verdensproblemer. Mange av våre gjester er på hils og slår av en prat med de som jobber her. Det forteller meg at folk trives her, smiler Magnhild.

På Maxi er det lagt opp til at alle aldersgrupper skal kunne kose seg sammen. Å se glade småbarnsfamilier og besteforeldre tusle rundt sammen med barnebarn er dagligdags, forteller Magnhild.

– Vi har ofte aktiviteter som skal gi gode opplevelser i tillegg til handlemulighetene. Her er det ansiktsmaling og her kommer både Brannmann Sam og Vennebyen. Vi skal være et sted for alle, og det føler jeg vi har lykkes med, hilser Magnhild og ønsker deg velkommen til nabolaget.

Bruk byen!

Med nytt hjem i Teglværket er det enkelt å bruke alt det gode Sandnes byr på. Ta deg en bytur med gode venner og nyt dagen!

Koselige Sandnes sentrum tiltrekker seg folk fra fjern og nær, men du får kortere vei enn de fleste. I Langgatas mange nisjebutikker finner du ting du ikke får andre steder, og det er gode spisesteder hvor du kan nyte alt fra en rask matbit til de fineste retter laget av kokker i den absolutte norgestoppen, for ikke å si verdensklasse. Både på Mondo og Villa Skeiane har kjøkkensjefene hentet premier i Bocuse d`Or, verdensmesterskapet i kokkekunst. Og vil du utvide horisonten enda mer, så er det ikke lange togturen til Stavanger.

En Sandnes-favoritt er Delikatessen by Foodfighters sør i Langgata, Her serveres det velsmakende måltider satt sammen av mest mulig lokale råvarer i fin, urban atmosfære. Anbefales!

Fire kilometer med vakker park fire minutter fra Teglværket

Sandvedparkens er naturopplevelser – midt i byen. Turstien som går gjennom parken tar deg langs elva Storåna og under mektige trekroner helt opp til Stokkalandsvatnet på Ganddal. Underveis kan du trene i den utendørs treningsparken, la barnebarna leke på byens kanskje mest populære lekeplass og kjøpe nydelig bakverk i Parkkafeen til Lena. Er du riktig sprek, så forlenger du kanskje turen med noen kilometer ekstra rundt Stokkalandsvatnet. Heldigvis er det flere gode muligheter til en rast underveis.

For deg som flytter til Teglværket vil det være gull verdt å ha et slikt turområde i nærheten. Hva med å invitere en av dine nye naboer til en rask marsj i nydelige omgivelser, for så å vende nesa nordover igjen og unne deg et halvt horn med ost, skinke og piffi, varmt, på kafeen på Maxi?