fbpx

Nye beboere har flyttet inn

Reidun og Jan

– Dette er beste delen av Sandnes, sier Reidun Egeland. Jan kunne ikke vært mer enig. Ekteparet er blant de første til å flytte inn i praktblokkene i Gravarslia.

– Teglværket har både sentral beliggenhet og gode solforhold, sier sivilarkitekt Eli Fougli i Holon Arkitekter, som har tegnet boligene.

– Jobben vår har vært å utnytte dette slik at flest mulig av leilighetene får maksimalt ut av potensialet som ligger der, sier hun. Det er all grunn til å hevde at hun har lykkes: Leilighetene er varierte, både i størrelse og innhold, så her skal det være noe for folk i alle livsfaser.

Godt å flytte i tide

Ekteparet Egeland var klare for å overlate hagestell og vedlikehold til andre, og heller ta seg tid til å nyte tilværelsen.

– Du vet, sier Reidun, – vi hadde egentlig ikke tenkt på leilighet, men så gikk vi innom EM1 …

– … det skulle vi aldri gjort, humrer Jan.

.

Har aldri angret

– Etterpå bladde vi noen ganger i prospektet, tenkte «det blir vel ikke noe av,» og slo det egentlig fra oss. Da megler fra EiendomsMegler 1 ringte, tok vi fram igjen både tanken og prospektet, og bestemte oss for at hvis vi først skal flytte, får vi gjøre det nå, før vi blir for gamle.

– Det er godt å flytte selv, i tide, antyder Hege Kyllingstad Dahl, fra EiendomsMegler 1 Sandnes.

– Vi ser det stadig oftere: Seniorer som tar kontroll på egen situasjon, og forlater eneboliger og hager før det blir for mye å håndtere. I stedet for å fortsette i det som var boligdrømmen for 30 år siden, kjøper de lettstelte leiligheter som passer bedre til de ønskene og kravene de har til boligen i dag.

Hun peker også på den ekstra tryggheten det er, både for beboere og familie, ved at de godt voksne ikke bare har heis og trygge gangveier, men også nære naboer og er kjente i lokalmiljøet sitt.

– Teglværket er hyggelig og sosialt, smiler Jan. – Vi vet om i alle fall to andre fra området som også har kjøpt leilighet her.

.

Koselig og sentralt

– Selv om vi har visst i to år at det kom, ble det plutselig veldig virkelig da vi fikk den konkrete datoen, sier Reidun.

– Likevel hadde vi god tid til å tenke oss om, velge ut hva vi skulle ha med. Du vet, det er mye å rydde bort etter så mange år i stort hus. Samtidig er det litt godt … Jeg tror ingen av oss har angret på avgjørelsen.

–Nå har vi hatt hus og hage i 60 år, og det er lenge nok, skyter Jan inn.

– Nå kan vi ta det litt roligere.

– Og så slipper vi trapper, sier Reidun. – Det ble mye trapper, og jeg har litt vonde bein. Det blir herlig med heis, legger hun ettertenksomt til.

Dermed bytter de altså ut eneboligen med leilighet. Hagen erstattes med 22 kvadratmeter sørvendt terrasse, med mye sol og utsikt mot byen.

– Vi falt for både leilighet og terrasse, sier Reidun. Stor terrasse, to soverom, ett til herskapet selv, og ett til besøkende barne- og oldebarn.

– Det blir vel begrenset hvor mye de kommer til å bruke det, vi er så heldige å ha familien boende rett i nærheten.

.