fbpx

Godt fellesskap gir godt bomiljø

I Teglværket skal det være godt å bo alene, men også med andre. For når folk enkelt kan treffes, både tilfeldig og planlagt, får man et trygt og trivelig sted å bo.

– Kanskje vi kan feire jubileum sammen i selskapslokalet! Venninnene Aslaug Lura og Brynhild Haaland har kjøpt hver sin leilighet i det nye boligprosjektet Teglværket i Sandnes. Nå står de på tomta hvor det skal komme 66 nye leiligheter, sammen med ekteparet Aud Torsvik Selback og Kjell Arne Selback, som også har kjøpt ny bolig. Drøsen går lett, og de fire finner fort ut at de har møtt hverandre i tidligere sammenhenger. Et godt grunnlag for et sosialt naboskap!

Med mindre tid på vedlikehold, kan beboerne bruke mer tid på det de liker å gjøre.

For i planleggingen av Teglværket har utbygger Eiendomsgruppen Vest styrt etter tre T-er, nemlig Treffsteder, Trivsel og Trygghet. Inkluderende treffsteder, som felles terrasser i flere etasjer, et velutstyrt hobbyrom og et tiltalende uteområde med ulike aktivitetssoner skal gi et sosialt bomiljø.

Fra enebolig til leilighet

Alle kjøperne bor i dag i enebolig. Ekteparet Selback på Trones, Lura rett oppi gata, mens Haaland flytter fra sin enebolig på Hommersåk. Hun innrømmer at det er vemodig å flytte fra plassen hun har bodd i over 50 år.

– Det er med tungt hjerte jeg selger, men med hus og hage blir det rett og slett for mye å holde. Jeg har begynt å rydde ut av huset og kunne egentlig tenkt meg å flytte i morgen. Haaland legger likevel til at hun gleder seg veldig til å flytte til sentrum og nærmere venninnene sine.


Mer fritid

Med mindre tid på vedlikehold, kan beboerne bruke mer tid på det de liker å gjøre. I hobbyrommet kan man arrangere strikkekvelder, mens fellesrommet med kjøkken kan benyttes til ølbrygging og quizkvelder. Alle kjøperne gleder seg til å se hvordan fellesområdene blir brukt. Ekteparet Selback gleder seg også til å bo i sentrum.

– Det viktigste for oss var plassen. Dette er supersentralt og vi trenger ikke å bruke bilen, forteller Aud Torsvik Selback.

– Ja, og så er det veldig greit med kjøpesenteret som ligger rett her, skyter mannen Kjell Arne Selback inn.

For med leilighet i Teglværket blir Maxi kjøpesenter din nærmeste nabo, og her er alt du trenger av butikker og service- og helsetilbud. Kulturtilbud, spisesteder og folkeliv er en kort spasertur unna i Sandnes sentrum.

PLASS TIL VENNER OG FAMILIE I GJESTEHYBELEN

Også gjestehybelen som følger med, skal komme beboerne til gode. – Søsteren min bor i Larvik, så jeg tenkte egentlig at jeg trengte tre soverom i leiligheten for å kunne ta imot besøk, men nå kan jeg bare sende dem ned heisen til gjestehybelen, sier Lura. – Og jeg kan legge datteren min og mannen hennes der når de har vært på fest i Sandnes, ler Haaland. De fire er alle strålende fornøyde med kjøpet, og ser fram til et godt og sosialt liv i Teglværket.

Tekst: Karianne Munch-Ellingsen Foto: Hilde Myre Dalman